Mackøl og Tromsø : hva nå? - Hagen, Rune Blix (Nordlys, 2012)
Som institusjon, merkevare og kulturbærer er Mack Ølbryggeri ganske snart historie i Tromsø by. De meste av fabrikklokalet i sentrum av Tromsø er allerede demontert og flyttet ut av byen. De store lagertankene med Mackøl brygget i Tromsø er i ferd med å gå tom. Fra slutten av inneværende år vil både øl og mineralvann komme fra Macks nye og toppmoderne anlegg i Nordkjosbotn. Og dermed er det vel slutt med kommersiell ølbrygging i Tromsø? Slapp av, godt folk, det blir fortsatt ølbrygging i Tromsø!