“…….det er ikke kjønn det kommer an på ….” : en undersøkelse av ulike holdninger til historie og historieundervisning blant gutter og jenter - Reinholdtsen, Camilla (Universitetet i Tromsø, 2012)
Oppgaven tar for seg jenter og gutters ulike holdninger til historie og historieundervisning. Den er basert på en spørreundersøkelse som ble utført i to klasser på en skolen i Tromsø. Det ble også gjennomført intervjuer med utvalgte elever. Hovedmålet med oppgaven var å finne ut om gutter er mer interesserte i historie enn jenter og hvorfor det eventuelt kunne være slik.