Fra idé til praksis : en studie av omdømme som endringspraksis i Tromsø kommune - Pedersen, Tone Beathe (Universitetet i Tromsø, 2011)
Omdømme i det offentlige er i vinden som aldri før, og det blir gjennomført flere omdømmeundersøkelser i kommuner og andre offentlige virksomheter. Denne oppgaven tar for seg omdømme som endringspraksis i en offentlig organisasjon, hvor Tromsø kommune er case. Kommunen er i en prosess hvor de jobber konkret med å bedre sitt omdømme, etter et svakt resultat i en omdømmemåling i 2010. Oppgaven ser på prosessen fra arbeidet med omdømmeplattformen til oktober 2011. Oppgaven forsøker å se på i hvor stor grad de lykkes med arbeidet, og om forutsetningene er til stede. Samtidig kan dette gi en pekepinn for andre organisasjoner som forsøker å bedre sitt omdømme.