Åkerbruk og fedrift i Altafjorden på 1800-tallet : produksjon og konsum - Drivenes, Einar-Arne (Universitetet i Tromsø, 1975)
Dette er en hovedfagsoppgave Denne oppgaven er et forsøk på å beskrive utvikling og struktur innen jordbruket i et fjorddistrikt i Finnmark på 1800-tallet. Oppgaven er et forsøk på å konkretisere hva jordbruket (åkerdrift, fedrift) betydde for menneskene som levde her på 1800-tallet. Konklusjonen er at jordbruket i Alta og Talvik dekket opp til 1/3 del av det daglige kaloribehovet i Alta og Talvik på 1860-tallet