-så kom finanskrisa : en sosiologisk kasusstudie av arbeidsmiljø - Østnes, Ann Christin (Universitetet i Tromsø, 2011)
Denne masteroppgaven omhandler arbeidsmiljøet i en spesifikk bedrift. REC ScanCell AS i Narvik startet produksjon av solceller i 2002. De kommende årene vokste bedriften sterkt, spesielt i løpet av årene 2006 og 2007. De har på de meste hatt rundt 320 ansatte. Den globale finanskrisen som slo til høsten 2008, medførte at REC ScanCell måtte permittere 120 ansatte den påfølgende våren. Det sosiologiske interessante ble å finne ut hvordan effektene av den raske oppskaleringen av arbeidsstokken og den påfølgende nedbemanningen befestet seg i arbeidsmiljøet.