Intensjon til å bo i et mindre kystsamfunn: Hva påvirker stedslojalitet, botilfredshet og stedstilknytning til Båtsfjord kommune? - Halvorsen, Caroline Otelie; Jensen, Victoria (UiT Norges arktiske universitet, 2024)
Formålet med denne oppgaven er å undersøke hvilke faktorer som betyr noe for stedslojalitet (intensjon til å bo) i et mindre kystsamfunn. Oppgaven fokuserer spesielt på hvordan botilfredshet og stedstilknytning påvirker stedslojalitet. Studien legger vekt på stedsattraktivitet og sosial påvirkning som sentrale påvirkningsfaktorer. Båtsfjord kommune er valgt som case for oppgaven, og både nåværende og tidligere innbyggere utgjør studiens populasjon. Det teoretiske rammeverket baserer seg på Oliver (1999) sitt lojalitetshierarki, hvor handlingslojalitet, affektiv lojalitet og kognitiv lojalitet er erstattet med de teoretiske begrepene intensjon til å bo, botilfredshet, og stedsattraktivitet. Videre er rammeverket utvidet med stedstilknytning og sosial påvirkning, inkludert sosial og deskriptiv norm, for å kunne bidra til ytterligere forklaring av stedslojalitet. Datainnsamling ble gjort med elektronisk spørreskjema som ble distribuert gjennom lokale Facebooksider og gjennom kommunens nettverk, med bistand fra ordføreren i Båtsfjord. Totalt var det 271 respondenter som svarte på undersøkelsen, hvorav 266 av disse ble inkludert i analysene. Dataen ble videre analysert i analyseverktøyet SPSS med tilleggspakken AMOS, hvor det ble gjennomført faktoranalyser, korrelasjonsanalyse og samlet analyse av vår teoretiske modell (SEM-analyse). En beskrivende analyse av intensjon til å bo, botilfredshet og stedstilknytning viste at respondentene overordnet var positive til Båtsfjord kommune. Omtrent halvparten av respondentene rapporterte at de ønsket å bo i Båtsfjord i fremtiden. De fleste var tilfredse med Båtsfjord som bosted, samtidig som det var en høy grad av tilknytning til kommunen. Tilgangen på natur, naturlandskapet, roen i området, luftkvaliteten, tryggheten og sikkerheten, samt menneskene i Båtsfjord, er de attraktivitetsattributtene som respondentene er mest tilfredse med. På den andre siden viste resultatene at respondentene er minst tilfredse med transportmuligheter, særlig bussforbindelser og busstilbud. ...