Ulike ledelsesformer : kilde til konflikt? - Grønnbakk, Heidi Beate (Universitetet i Tromsø, 2011)
Denne oppgaven er skrevet som en del av masterutdanningen i erfaringsbasert ledelse på Institutt for sosiologi, statsvitenskap og planlegging ved Universitetet i Tromsø. Jeg har valgt å skrive min oppgave om ledelse og sykefravær. Dette er et relevant tema i min jobb som avdelingsleder. Slik jeg ser det er lederskap redskapet for å få til et godt arbeidsmiljø, og det er derfor viktig at lederskap får den nødvendige oppmerksomheten både på individuelt og kollektivt plan. For min del ble det en utvidet forståelse av temaet etter å ha hatt veiledning med en student i gjennom to år. Denne personen følte seg oversett av sin leder, fikk manglende støtte og oppfølging. Hun følte seg mobbet ut av organisasjonen. Det som kom fram i min beretning var uttalelser av henne som følgende; ”men hadde han bare sagt at han(lederen) brydde seg og støttet henne… og at han ønsket henne i stillingen…. Det var utsagn som gikk igjen i veiledningsprosessen. Dette dannet grunnlaget for at denne historien er blitt skrevet med fokus på ledelse, lederteorier og sykefravær. Er det lederstil eller evne med å tilpasse stil til situasjon som gjør at forholdet blir konfliktfylt for henne, har jeg belyst i oppgaven.