Dialoger om kvensk kulturarv i møte med vandreutstillingen Tuulessa – I vinden - Kvidal-Røvik, Trine; Maliniemi, Kaisa; Nicolaysen, Kristin; Øyen, Gyrid (Universitetsforlaget, 2024)
Dette kapittelet utforsker dialoger som oppstår når besøkende møter utstillingen Tuulessa – I vinden i Tromsø, Nordreisa og Alta. Dialogene viser at noen besøkende er nysgjerrige på hvem kvenene er, og bruker utstillingen for å skaffe seg ny kunnskap. Andre besøkende føler seg anerkjent og sett som kvener i møte med Tuulessa – I vinden og blir tryggere på sin egen identitet, mens enkelte blir provosert over at deres synspunkt ikke speiles i utstillingen.