Transformasjons- og transaksjonsledelse i organisatorisk endring Ledelsesstil og endringsprosesser- en casestudie ved en avdeling på Universitetssykehuset Nord-Norge - Aune, Janne (UiT Norges arktiske universitet, 2024)
Denne masteroppgaven undersøker hvordan ulike ledelsestyper, da spesielt transformasjonsledelse og transaksjonsledelse, påvirker ansattes opplevelse av og villighet til å engasjere seg i endringsprosesser innenfor en organisatorisk kontekst. Gjennom en kombinasjon av teoretisk studie og empirisk forskning, utforsker denne oppgaven om visse ledelsesstiler kan motivere og inspirere ansatte til å delta i og støtte endringsinitiativer. Oppgaven ser på hvordan ulike ledelsesstiler påvirker villigheten til endring for å kunne forbedre og utvikle organisatoriske praksiser, samt for å oppnå mer effektive og vellykkede endringsprosesser.