Minnet om Narviks krigshistorie 1940 «Krigshistorisk landskap-Narvik 1940» i et minnepolitisk perspektiv - Hangeland, Marcus Celius (UiT Norges arktiske universitet, 2024)
I denne masteroppgaven går jeg gjennom "Krigshistorisk landskap Narvik 1940" i et minnepolitisk perspektiv. "Krigshistorisk landskap Narvik 1940" er en serie monumenter som er reist på veien mellom Bardufoss og Narvik. Oppgaven tar for seg hvem som har vært sentrale minneaktører i etableringen av dette prosjektet. Oppgaven kommer også til å se prosjektet "krigshistorisk landskap-Narvik 19040" i sammenheng med aktuelle debatter for samtiden. Oppgaven drøfter også hvilke verdi monumentene har i lokalt, nasjonalt og internasjonal sammenheng.