Regine Normann i hundre år - Willumsen, Liv Helene (Eureka Forlag, Høgskolen i Tromsø, 2005)
Jubileumsboken Regine Normann i hundre år er laget for å hedre Regine Normann (1867–1939) hundre år etter hennes debut som forfatter. Regine Normann var den første kvinnelige forfatteren fra Nord-Norge som slo gjennom i norsk litterær offentlighet, og hun har satt spor etter seg i vårt lands litteraturhistorie. Debutromanen Krabvaag (1905) ble begynnelsen av et forfatterskap på 18 bøker, bestående av romaner, eventyr, fortellinger og sagn. Regine Normann tok i sine bøker opp allmennmenneskelige tematiske emner, skrev realistiske skildringer av folkeliv og miljø i nordnorske kystbygder og bidro til bevaring av nordnorsk fortelletradisjon. Totalt sett har Regine Normann gjort en uvurderlig innsats som kulturarbeider i vårt land.