Rettskartleggingsprosessen i Finnmark En vurdering av ILO-konvensjon nr. 169 artikkel 14s anvendelse i praksis og de senere års rettsutvikling - Øyen, Iver Østlyngen (UiT Norges arktiske universitet, 2021)
Avhandlingen dreier seg om ILO-169 og hvordan fortolkningen av og hvordan anvendelsen av den har utviklet seg i norsk rettsorden, siden vedtakelsen av finnmarksloven i 2005 og fram til i dag, med den siste rapporten til finnmarkskommisjonen og de seneste dommene fra høyesterett som særlig viktige rettskilder. Særlig de seneste rettskildene fra 2010-tallet anvendes for å besvare spørsmålet er om hvorvidt Norge følger sine folkerettslige forpliktelser etter konvensjonen.