Betydningen av SP artikkel 27 og ILO-169 artikkel 10 nr. 1 ved fastsettelse av tapstid for førerett i norsk rett - Næss, Otilie (UiT Norges arktiske universitet, 2023)
Oppgaven vurderer om de internasjonale konvensjonsbestemmelsene SP artikkel 27 eller ILO-169 artikkel 10 nr. 1 kan medføre at staten må gi reindriftssamer kortere inndragning av føreretten. Oppgaven tar utgangspunkt i to nylige dommer fra Indre- og Østre Finnmark tingrett og Hålogaland lagmannsrett.