Kulturell endring og etnisk kontinuitet : læstadianisme som politisk samlingsverdi i en samisk kystbygd - Steinlien, Øystein (Universitetet i Tromsø, 1984)
Hovedoppgave, våren 1984. Hovedmålet med denne oppgaven er å vise hvordan deler av ei samisk bygd gjennom læstadianismen kommer til å stå fram som en korporert gruppe.