'Look to Lurøy' : en studie av et konsulentdrevet reformprosjekt i en kommune - Syversen, Trine Løvold (Universitetet i Tromsø, 1993)
Hovedfagsoppgave i Offentlig politikk og administrasjon, Institutt for samfunnsvitenskap, Universitetet i Tromsø, høst 1993. Denne oppgaven handler om en liten kystkommune på Helgelandskysten, som forsøker “å snu på flisa” ved å engasjere et privat konsulentfirma innen organisasjons-og lederutvildingsbransjen. Valget av empirisk nedslagsfelt hadde sin bakgrunn i at de i kommunen “visstnok hadde god kjennskap til bruk av konsulenter.” Valget har jeg ikke angra på. Ved siden av at kommunen utgjorde et faglig interessant tilfelle, så var det en stor opplevelse for ei innlandjente fra Hamar å komme til Nordlandsperlen Lurøy. Det er imidlertid ikke bare idylliske øyer, fjell og hav som gjorde feltarbeidet til en opplevelse. Den vennlighet, interesse og tillit som informantene møtte meg med, bidro på sin måte til å gjøre oppholdet i øykommunen til noe spesielt. Tusen takk til alle informanter både i og utenfor kommunen.