Kommunal innovasjon og ekstern påvirkning. En sammenligning av tre kommuners betingelser for endringer i formell struktur i forsøksprosjektet "Alternativ organisering av barnevernet" - Brattvoll, John Morten (Universitetet i Tromsø, 1994)
Hovedfagsoppgave - Offentlig politikk og administrasjon. Institutt for samfunnsvitenskap, seksjon for statsvitenskap, våren 1994. Denne studien vil omfatte tre casestudier av kommunene Tromsø, Hammerfest og Tana. Disse kommunene er alle med i det ovennevnte sentralt politisk initierte prosjekt. I empirikapitlet vil det bli redegjort for hvilke strukturelle endringer som hver av kommunene har gjennomført pr. 30.05.93, dvs. 5 måneder etter at kommunene formelt skulle ha iverksatt sine nye organisasjonsmodeller. Kommunenes gamle organisasjonsstrukturer vil her bli sammenholdt med de nye strukturene som har blitt etablert i løpet av prosjektperioden. Analysen vil ta utgangspunkt i at enkelte strukturelle trekk ved hver enkelt av kommunene har blitt endret i løpet av prosjektperioden, mens andre trekk fortsatt står uforandret.