Postverket. Tradisjon og reform - Sagerup, Oddgeir J. (Universitetet i Tromsø, 1993)
Dette er en hovedfagsoppgave. Institutt for samfunnsvitenskap, Seksjon for offentlig politikk og administrasjon, Universitetet i Tromsø, høsten 1993. Administrative reformer er vanlige fenomener. I offentlig organisasjoner foregår det en kontinuerlig reformaktivitet. Har ikke slike organisasjoner nettopp vært igjennom endringsprosesser så finnes det som oftest planer om å snart igangsette slike prosesser (Brunsson, Forssell, Winberg 1989). Noen endringer skjer frivillige, mens andre kan betraktes som påtvungete endringer. Oppfatninger om at “tingenes tilstand” ikke er som det skal være, dukker ofte opp. En problembeskrivelse, som grunnlag for å reformere, kan enten sees på som en objektiv og reell begrunnelse koblet til en oppfatning om at det er mangler ved den formelle strukturen, som et resultat av en naturlig prosess eller som et resultat av krav og press fra omgivelsene. Å reformere er blitt den mest vanlige måten å takle slike problemer på (Brunsson 1990). Administrative reformer er så vanlige at de er vanskelig å unngå (Brunsson ogOlsen 1990). De blir sett på som viktige og nødvendige for organisasjonens overlevelse.