Sykepleie og sårbarhet. Personsentrert sykepleie til sårbare grupper – hvordan kan sykepleier bidra til gode liv? - Drageset, Ingrid Marie Saga (2019)
Jeg er blitt bedt om å ta utgangspunkt i et sykepleieperspektiv på etikk og sårbare grupper, og si noe om hvordan personsentrert sykepleie kan bidra til gode, verdige liv. Mitt forskningsarbeid er rettet mot personer med demenssykdom, og hvordan de kan få et meningsfylt liv i sykehjem. Jeg har praksis fra mange felt innen sykepleietjenesten og arbeider på sykepleieutdanningen i Tromsø. Det gjør det mulig å tenke etikk, sårbarhet og sykepleie til flere grupper. I innlegget vil jeg si noe om sårbarhet, etikk, og hva jeg legger i et godt og verdig liv. Jeg vil si noe om personsentrert sykepleie. Til slutt vil jeg si noe om hvordan sykepleiere kan bidra til gode verdige liv i forhold til noen konkrete punkter.