"Ka faen det e for slags jævla ugla det der?" : en sosiolingvistisk undersøkelse av kjønnforskjeller i bruk av banning hos åtte Tromsøungdommer - Nilsen, Inger-Christine (Universitetet i Tromsø, 2010)
Det eksisterer en stereotypi i Norge om at gutter og jenter banner på forskjellige måter. Denne stereotypien har jeg undersøkt ved hjelp av lydopptak av åtte informanter; fire gutter og fire jenter i Tromsø. Lydopptakene består av ei gruppe med gutter, ei gruppe med jenter og ei blandet gruppe. Jeg har undersøkt både ordvalg, mengde banning og banneordenes funksjon i ytringer.Jeg har fokusert spesielt på endringer i informantenes banning når gruppesammensetningen endres.