Forutsetninger for bedre håndtering av uønskede hendelser i kommuner: Offentlig-sivilt samarbeid for risikostyring og beredskapsplanlegging med formål om å utvikle resiliente kapasiteter. - Grønvold, Joakim (UiT Norges arktiske universitet, 2023)
I denne masteroppgaven har jeg undersøkt samfunnssikkerhets- og beredskapsarbeidet hos kommuner i Troms og Finnmark fylke. Oppgaven er basert på en artikkel fra Statsforvalteren i Nordland (2018), som påpekte at det var store variasjon blant kommunene knyttet til kommunal beredskapsplikt. Formålet var å finne ut hvordan kommuner kan forbedre sin evne til å håndtere uønskede hendelser gjennom forberedelser, styring og samarbeid med interne og eksterne aktører.