Forholdet mellom fysisk aktivitet og psykiske plager hos ungdomsskoleelever i Tromsø kommune. Resultater fra Ungdata - Lund, Yvonne (UiT Norges arktiske universitet, 2023)
Økte psykiske plager hos ungdom over hele verden, samtidig med at mange ungdommer ikke oppfyller anbefalingene til helsemyndighetene. Forholdet mellom fysisk aktivitet og psykiske plager er ikke statistisk signifikant. Det er observert flere steder kjønnsforskjeller.