Universitetsbibliotekets brukerundersøkelse 2022 - Sarre, Aili; Nordström, Linnea; Enger, Marit Bull; Lillejord, Stian (UiT Norges arktiske universitet, 2023)
Se også: Universitetsbibliotekets brukerundersøkelse 2019: https://hdl.handle.net/10037/28581 Brukerundersøkelsen ved UB UiT Norges Arktiske Universitet 2016/2017: https://hdl.handle.net/10037/28580 Arbeidet med Universitetsbibliotekets brukerundersøkelse 2022 ble gjennomført av Aili Sarre, Linnea Nordström, Marit Bull Enger og Stian Lillejord. Gruppen ble satt ned høsten 2021 og startet arbeidet i november 2021. Oversettelse til engelsk ble gjort av Ellen Nierenberg. Dette er den tredje undersøkelsen Universitetsbiblioteket har gjennomført med et intervall på om lag tre år. Denne kontinuiteten gjør at Universitetsbiblioteket sitter på sammenliknbare data som gjør det enklere å se på endringer og utviklinger, eller mangel på dette ved UB. Brukerundersøkelsen er nettbasert og ble publisert på norsk og engelsk 14. mars og gikk til og med 30. april 2022. Den ble sendt ut på e-post til alle studenter og ansatte to ganger i denne perioden, 16. mars og 20. april. I tillegg ble informasjon og lenke til undersøkelsen publisert på sosiale medier, og i hele perioden lå det lenke til den på UBs nettside (uit.no/ub). Det lå også ute informasjon om undersøkelsen på UBs infoskjermer hele denne tida. Alle deltakere som ønsket det, var med i trekning av et sett støyreduserende hodetelefoner og 4 VISA-gavekort på kr. 500,-. Til slutt kom det inn 1669 besvarelser, 1428 gjennom det norske skjemaet og 241 gjennom det engelske. Forrige undersøkelse ble gjennomført våren 2019 og ble distribuert gjennom de samme kanalene som årets. Den gang kom det inn 1771 svar. Det var ønskelig å få inn minst like mange ved denne undersøkelsen, men at det ble ca. 100 færre ved denne undersøkelsen påvirker ikke svarenes validitet. Den første av disse tre brukerundersøkelsene ved UB ble kjørt vinteren 2016/2017 og fikk kun inn totalt 324 svar. Dette var da den første undersøkelsen Universitetsbiblioteket holdt siden 2009.