Fjernledelse i en operativ beredskapsorganisasjon - Gamst, Per-Ivar (UiT Norges arktiske universitet, 2022)
Denne masteroppgaven har tema fjernledelse i en operativ beredskapsorganisasjon. Fjernledelse i en operativ beredskapsorganisasjon gir en del utfordringer sett i forhold til den mer tradisjonelle nærledelsen. Formålet med oppgaven har vært å sette søkelys på om fjernledelse påvirker oppdragsløsning i Sivilforsvaret, og om fjernledelse påvirker samarbeide med eksterne samvirkepartner. Spesifikke variabler knyttet til problemstillingen er avstand, bemyndigelse og lederadferd, samt om dette kan påvirker kommunikasjon som kan føre til uklar rolleforståelse som påvirker beslutningstakingen. Det teoretiske rammeverket jeg har benyttet skal belyse problemstillingen og forskningsspørsmålene fra de ulike sider. I delen om autonomi og motivasjon har jeg vektlagt selvbestemmelsesteori, og for delen om ledelsesteori har jeg valgt å sette søkelys på transaksjonsledelse, transformasjonsledelse, situasjonsbetinget ledelse og LMX ledelse. Dette for å se hvilke ledelsesformer som er mest fremtredende ved fjernledelse i en operativ beredskapsorganisasjon. Operative beredskapsorganisasjoner som Forsvaret, Politiet og Sivilforsvaret er hierarkisk oppbygd, med et kommando og- kontroll system, dette er også viet stor plass i den teoretiske tilnærmingen til oppgavens problemstilling. Jeg har benyttet meg av kvalitativ metode med tilhørende deskriptive forskningsdesign. Videre har jeg gjennomført strukturerte intervju med 10 ulike ledere fra det operative nivå og det taktiske nivået i et utvalg av sivilforsvarsdistrikter. For ytterligere å belyse problemstillingen, og styrke oppgavens validitet har jeg gjennomført en dokumentanalyse hvor NOU 1986:20 Vassdalen skredulykken 5.mars 1986 og NOU 2012:14 Rapport fra 22. juli- kommisjonen har vært benyttet. Resultatene fra min forskning og i min drøfting viser at det er ulik forståelse mellom det operative nivået og det taktiske nivået på hvordan fjernledelse påvirke samarbeide og oppdragsløsning. Klare roller og rolleforståelse knyttet til bemyndigelse i et hierarkisk system vektlegges som ...