Privatarkiv nr 1 : Regine Normann (1867-1939) - Universitetsbiblioteket i Tromsø (Universitetet i Tromsø, 1991)
Universitetsbiblioteket i Tromsø fikk overlevert et omfangsrikt arkivmateriale fra Regine Normanns slektninger Marie og Magnhild Normann i 1980. Arkivet inneholder både skjønnlitterære manus, avisartikler og korrespondanse. Materialet ble ordnet i 15 arkivbokser av Liv Helene Willumsen i 1991. Hun har også skrevet arkivkatalogen. Serine Regine Normann (1867-1939) var en nordnorsk forfatter. Hun vokste opp på Bø i Vesterålen og Breivika ved Harstad, og bodde den første delen av voksenlivet i Bø. På 1890-tallet flyttet hun til Kristiana og tok utdannelse som lærerinne, et yrke hun innehadde fra 1898 til hun gikk av ved aldersgrensen i 1932. Som forfatter er hun særlig kjent for sine romaner, eventyr, sagn og fortellinger med motiver hentet fra Nord-Norge. Hun debuterte med "Krabvaag" (1905), den første av i alt ti romaner. Normann skrev også barnebøker og oversatte eventyr fra svensk til norsk.