Pen, malmsterk og flott : en sosiologisk analyse av Svarta Bjørn-utvelgelsen i Narvik - Syversen, Åse-Johanna (Universitetet i Tromsø, 2010)
Temaet for denne oppgaven er Svarta Bjørn-utvelgelsen i Narvik. Utvelgelsen finner sted under Vinterfestuka i Narvik. Jeg har utforsket Svarta Bjørn-utvelgelsen i den hensikt å belyse Svarta Bjørn-utvelgelsen som et sosialt fenomen. Primærkilden er kvalitative intervju av involverte aktører som har eller har hatt direkte innflytelse på arrangementets utforming.