Hvordan gikk det når elektronisk pasientjournal ble forsøkt innført ved Nordlandssykehuset Vesterålen - Villadsen, Gro-Marith (Universitetet i Tromsø, 2010)
Hovedfokuset for oppgaven retter seg mot tre områder som er av betydning for om en ide eller oppskrift kommer til anvendelse i en organisasjon. For det første ser vi på mulige årsaker til innføring av elektronisk pasientjournal. For det andre forsøker vi å belyse selve endringsprosessen. Her ser vi på hvordan prosessen forsøkes styrt, og hvordan de ansatte forholder seg til de endringene som forsøkes innført. Videre forsøker vi å belyse tidsfaktoren i endringsprosessen i lys av virusteorien. Til sist ser vi på prosessen utfall og eventuelle virkninger av denne endringsprosessen.