Fusjonen mellom Høgskolen i Narvik og Universitet i Tromsø - Studiet av en beslutningsprosess - Hilmersen, Halvor (UiT Norges arktiske universitet, 2021)
Denne oppgaven ser på fusjonen mellom Høgskolen i Narvik og Universitetet i Tromsø. Det teoretiske grunnlaget for å belyse prosessen er med utgangspunkt i Graham T. Allison sin artikkel "Conceptual models and the Cuban missile crisis" fra 1969. Han beskriver tre ulike linser en kan se en beslutning gjennom. Oppgaven forsøker å anvende disse linsene, eller perspektivene, på fusjonsprosessen mellom institusjonene i perioden fra 2010 til 2015, med et særlig fokus på Høgskolen i Narvik. De ulike perspektivene har ulik forklaringskraft, og oppgaven forsøker å belyse hvordan. Samlet gir Allisons tre linser en mulighet til å bedre forstå fusjonsprosessen og beslutningen som ledet fram til en sammenslått institusjon fra 1/1- 2016