Ambiposisjovnh - gïehtjedimmie njielje ambiposisjovnijste - Steinfjell, Maidi Persson (UiT Norges arktiske universitet, 2021)
Fire sørsamiske adposisjoner med OVER-betydning og den semantiske forskjellen mellom post- og preposisjon. I denne oppgaven presenteres det hvordan man kan si OVER på sørsamisk med fire velkjente adposisjoner. De fire adposisjonene er aatsolen, bijjelen, dåaresth og rastah. Problemstillingen i denne oppgaven er følgende «Hvordan kan man si OVER på sørsamisk og er det en semantisk forskjell mellom post- og preposisjon?».