Naturbaserte reiselivsbedrifter under Covid-19-pandemien. Hvilke elementer bidro til forsvarsevne? - Ottem, Lise; Møller, Trine (UiT The Arctic University of Norway, 2021)
Reiselivet i hele verden har vært hardt rammet av Covid-19-pandemien. Denne oppgaven undersøker hvordan et lite utvalg naturbaserte reiselivsbedrifter har opplevd og håndtert covid-19-pandemien. Studien ser på hvilke påvirkninger som har hatt betydning for håndteringen. Studiens problemstilling er Hvordan har naturbaserte reiselivsbedrifter opplevd og håndtert Covid-19 pandemien? Studien er basert på data fra intervjuer med ledere i seks bedrifter som driver med naturbasert reiseliv, hovedsakelig i Nord Norge Undersøkelsen viser at det ikke er alle som har opplevd pandemien som en krise, og at det ikke er pandemien i seg selv som har vært utfordrende, men den overordnede håndteringen av den både nasjonalt og internasjonalt. Det er mange ulike faktorer som har påvirket bedriftene og dermed videre håndteringen av de samlede effekter som kan knyttes til pandemien. I funnene våre peker vi på faktorer som har vært sentrale for hvordan bedriftene opplevde og håndterte pandemien, blant annet organisasjonsstruktur, bedriftsøkonomiske forhold og markedssammensetning.