Inneklimaanalyse av E-blokk, UiT campus Narvik - Bazmohammed, Fatima; Nazari, Ibrahim (UiT Norges arktiske universitet, 2021)
Denne masteroppgaven er en studie av inneklima ved UiT Norges arktiske universitetet campus Narvik. Oppgaven dekker deler av termiske- og atmosfæriske parameterer i teorifløya, samt deler av det akustiske forholdet i kantina. E-blokka ved UiT Norges Arktiske Universitet campus Narvik ble oppgradert/ rehabilitert betydelig, og interesse fra UiT Norges Arktiske Universitet campus Narvik som bruker og Statsbygg som eier var stor for å gjennomføre et inneklimaanalyse for E-blokka. Hensikten med målingene var å analysere, samt dokumentere de utvalgte inneklimaparameter ved teorifløya og kantina. I tillegg sammenligne og vurdere inneklimaforholdet med myndighetens krav- og anbefalinger. Inneklimaparameterer blant annet lufttemperatur, lufthastighet, luftskifte, relativ luftfuktighet, forventet middelvurdering (PMV), CO2, Flyktige organiske karbon (TOC), formaldehyd, samt etterklangstiden i kantina ble målt ved logging og øyeblikksmålinger. Generelt var det lav relativ luftfuktighet i både 2. og 3. etasje i teorifløya. Resultater i 2. etasje viser at den relative luftfuktigheten ligger under 18 %, hvor det er lavere enn dagens anbefalte verdier. Konsentrasjonen av CO2 i alle rommene ligger godt under 1000 PPM under personbelastning i arbeidsdager i driftstiden, og det indikerer gode luftskifte. Men CO2-nivået stiger kraftig til over 1000 PPM, dersom det er menneskelig aktivitet utenfordriftstiden blant annet om kvelden og helgen hvor ventilasjonen skrus av. TOC- og formaldehyd-nivået i alle rom ligger innenfor den øvre grensen. Lave PMV-verdier i alle rommene viser at antall misfornøyde er mindre enn 5 %. Målingsdataene i kantina viser at etterklangstiden ble betydelig forbedret etter oppgraderingen/ rehabiliteringen, og dermed etterklangstiden er tilfredsstillende. Undersøkelsen er sammenlignet med andre tilsvarende undersøkelse blant annet (Karlegging av inneklima ved Skistua barneskole) av Lars Thorrud & Olav Nilsen Lohne, hvor det viser seg at lav relativ luftfuktighet er et felles problem i inneklimaet.