Prosjektet Tromskomp : erfaringer med desentraliserte profesjonsutdanninger i regi av høgskolen i Tromsø - tilrådinger for vegen videre. (Eureka Forlag, 2008)
Rapport fra et utvalgsarbeid på vegne av Høgskolen i Tromsø og Troms fylkeskommune. Rapporten fra utvalgsarbeidet Tromskomp er retta mot viktige utfordringer for å sikre at distriktssamfunnene i Troms i framtida får kompetent arbeidskraft for å ivareta velferdsstatens ordninger i tråd med det ansvaret kommunene har. Fundamentet for å gå videre er at Troms har vært et pionerfylke ved at det i flere tiår har vært gode desentraliserte utdanningstilbud utenom studiestedene Tromsø og Harstad, tilrettelagt spesielt av høgskolene i samarbeid med studiesenter og andre viktige samarbeidsenheter i regionene.