Reseksjon av pankreashale i Tromsø. En retrospektiv kvalitetsstudie av samtlige distale pankreasreseksjoner utført ved UNN i perioden 2009-2019 - Moradi, Romina (UiT Norges arktiske universitet, 2021)
Klinikere er opptatt av å oppdatere sin informasjon om postoperative utfall av avanserte kirurgiske prosedyrer, for å kvalitetssikre driften på sykehuset. Målet for denne oppgaven har vært å sammenligne resultater fra en retrospektiv kvalitetskontrollstudie lokalt med resultater fra nasjonale og internasjonale høyvolumsentra. Videre er målet å vurdere behandlingsutbyttet etter distal pankreasreseksjon på UNN Tromsø fra 2009-2019. Vår hypotese er at et lavvolumsykehus kan utføre avansert kirurgi med et akseptabelt nivå av komplikasjoner og høy overlevelsesgrad. Oppgaven sammenligner langtidsutfall for PDAC hos studiepopulasjonen, med relevante utfall fra sentra på nasjonalt nivå som det er registrert data for.