Fysikk i den polare atmosfæren og nordlyset - Brekke, Asgeir (Eureka Forlag, 2008)
Den polare atmosfæren har fått mer oppmerksomhet i den senere tid enn den vanligvis har vært forunt. Dette henger sammen med tanken om at den er så ren og upåvirket av eventuelle forurensninger som vi pumper ut i atmosfæren i de mer urbane strøk. Dersom atmosfæren tar skade av denne aktiviteten, forventer en å se skadevirkningene først og klarest i den polare atmosfæren. Svekkelsen av ozonlaget over Antarktis kan være et slikt sykdomstegn som har brakt miljøpolitikere verden over til å reagere. Vi ønsker ut fra de fysiske kunnskaper om atmosfæren å kaste lys over denne situasjonen.