Samarbeidet i Tromsø-områdets regionråd. Hvordan kan Mintzberg sine strategiskoler bidra til å belyse samarbeidet i Tromsø-områdets regionråd? - Kvaal, Monica (UiT Norges arktiske universitet, 2021)
Oppgaven ser på samarbeidet i Tromsø-områdets regionråd som består av Tromsø, Balsfjord og Karlsøy kommuner. Altså før regionrådet konstituerte seg til interkommunalt politisk råd etter ny kommunelov som trådte i kraft 01.01.20. Oppgaven har sett på diverse NIVI rapporter med tema regionråd, der det er avdekket forbedringsområder og svakheter med organiseringen av regionråd. Med dette som grunnlag er det er gjennomført en kvalitativ undersøkelse av Tromsø-områdets regionråd. Ut fra Henry Mintzberg sitt rammeverk av strategiskoler diskuterer oppgaven hvordan ulikhetene i kommunestørrelser påvirker samarbeidet. Det er valgt ut fire av de ti strategiskolene til Mintzberg, i oppgavens tilnærming for å belyse de sammensatte elementene ved samarbeidet i regionrådet.