Norske domstoler og samisk rett - Ravna, Øyvind (Lov og Rett, 2021)
"[.] I likhet med Sametinget har også Domstolkommisjonen satt fokus på samenes situasjon i domstolene (i NOU 2019: 17 og NOU 2020: 11) og etterlyst innsikt og kunnskap hos dommere og den enkelte domstol på samerettens område. Det gjenstår å se hvordan domstolene – og særlig vår høyeste rett – vil besvare bestillingene fra Sametinget og Domstolkommisjonen."