Nyresvulst hos atlantisk laks - Grønbech, Synne; Erkinharju, Toni; Dale, Ole Bendik; Nielsen, Kristoffer Vale (Den Norske veterinærforening, 2020)
Publisert versjon tilgjengelig her: https://nvt.vetnett.no/journal/2020/6/p-21/Aktuelle_sykdomsutbrudd_og_diagnoser Veterinærinstituttet mottok prøver tatt ut høsten 2019 fra et matfiskanlegg med laks (Salmo salar) i Nord-Norge i forbindelse med rutinemessig prøveuttak for histologisk vurdering av gjellestatus. Under obduksjon av en dødfisk på anlegget observerte innsender fisk, 1 kg, med tydelig avgrenset utvekst lokalisert i kaudale del av nyre, og tok ut (kun) nyreprøver for histologi fra denne fisken.