Behandling av akutt koronar syndrom - En sammenligning mellom Tromsø og Arkhangelsk - Olaisen, Line Elisabeth (UiT Norges arktiske universitet, 2016)
Klarer ikke gjennomføre sak: Failed to perform step 2 in Navigate Stage 'Activate Adobe Reader + Click Center' on page 'Read PDF' - Could not identify process owning the current foreground window Befolkningen i Arkhangelsk fikk tilbud om hjertekirurgisk behandling ved at kirurger fra Tromsø var med i oppstartfasen. På bakgrunn av denne historien har jeg gjort en studie der pasienter som ble innlagt med akutt koronar syndrom i 2012 er inkludert. Resultatet viser at det er store forskjeller i risikofaktorer mellom nasjonene. Blant pasientene som er inkludert i studien får flere russiske pasienter STEMI sammenlignet med norske pasienter.