Spiser studenter i Nord-Norge nok fisk? En spørreundersøkelse blant studenter ved Universitetet i Tromsø
Et godt kosthold er av stor betydning for helsen og livskvaliteten. Et godt og variert kosthold bidrar til å forebygge mot en rekke livsstilsykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes, fedme og overvekt. Fisk og annen sjømat er en nøkkelstein i et godt kosthold og gir viktige næringsstoffer som...
Main Author: | |
---|---|
Format: | Master Thesis |
Language: | Norwegian Bokmål |
Published: |
UiT The Arctic University of Norway
2018
|
Subjects: | |
Online Access: | https://hdl.handle.net/10037/21205 |
id |
ftunivtroemsoe:oai:munin.uit.no:10037/21205 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftunivtroemsoe:oai:munin.uit.no:10037/21205 2023-05-15T17:24:08+02:00 Spiser studenter i Nord-Norge nok fisk? En spørreundersøkelse blant studenter ved Universitetet i Tromsø Johansen, Trygve 2018-05-15 https://hdl.handle.net/10037/21205 nob nob UiT The Arctic University of Norway UiT Norges arktiske universitet https://hdl.handle.net/10037/21205 Copyright 2018 The Author(s) VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929 VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929 FSK-3960 Master thesis Mastergradsoppgave 2018 ftunivtroemsoe 2021-06-25T17:58:12Z Et godt kosthold er av stor betydning for helsen og livskvaliteten. Et godt og variert kosthold bidrar til å forebygge mot en rekke livsstilsykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes, fedme og overvekt. Fisk og annen sjømat er en nøkkelstein i et godt kosthold og gir viktige næringsstoffer som vitaminer (A og D), mineraler (selen og jod), proteiner og essensielle fettsyrer (omega-3 fettsyrene dokosaheksaensyre og eikosapentaensyre). De siste 2-3 årene har det vært flere oppslag knyttet til ungdom og kosthold, spesielt sviktende konsum av fisk blant unge i Norge. Dette fokuset på sviktende fiskekonsum og ungdom og unge gjorde det interessant å undersøke om dette også var tilfelle for studentene ved Universitetet i Tromsø. Formålet med oppgaven var å kartlegge kostholdsvanene og spesielt fiskekonsumet blant studenter ved Universitetet i Tromsø. Resultatene fra undersøkelsen viste at 30,3 % av studentene som deltok i undersøkelsen spiste fisk minst to ganger i uken, noe som er i tråd med helsekostanbefalingene. 69,7 % av studentene hadde et fiskeinntak som var lavere enn det som er anbefalt, men likevel spiste 62,3 % av studentene fisk til middag minst én gang i uken. Videre viste resultatene at fet fisk var mer populært til middag enn mager fisk blant studentene. Master Thesis Nord-Norge Tromsø Universitetet i Tromsø University of Tromsø: Munin Open Research Archive Tromsø |
institution |
Open Polar |
collection |
University of Tromsø: Munin Open Research Archive |
op_collection_id |
ftunivtroemsoe |
language |
Norwegian Bokmål |
topic |
VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929 VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929 FSK-3960 |
spellingShingle |
VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929 VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929 FSK-3960 Johansen, Trygve Spiser studenter i Nord-Norge nok fisk? En spørreundersøkelse blant studenter ved Universitetet i Tromsø |
topic_facet |
VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929 VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929 FSK-3960 |
description |
Et godt kosthold er av stor betydning for helsen og livskvaliteten. Et godt og variert kosthold bidrar til å forebygge mot en rekke livsstilsykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes, fedme og overvekt. Fisk og annen sjømat er en nøkkelstein i et godt kosthold og gir viktige næringsstoffer som vitaminer (A og D), mineraler (selen og jod), proteiner og essensielle fettsyrer (omega-3 fettsyrene dokosaheksaensyre og eikosapentaensyre). De siste 2-3 årene har det vært flere oppslag knyttet til ungdom og kosthold, spesielt sviktende konsum av fisk blant unge i Norge. Dette fokuset på sviktende fiskekonsum og ungdom og unge gjorde det interessant å undersøke om dette også var tilfelle for studentene ved Universitetet i Tromsø. Formålet med oppgaven var å kartlegge kostholdsvanene og spesielt fiskekonsumet blant studenter ved Universitetet i Tromsø. Resultatene fra undersøkelsen viste at 30,3 % av studentene som deltok i undersøkelsen spiste fisk minst to ganger i uken, noe som er i tråd med helsekostanbefalingene. 69,7 % av studentene hadde et fiskeinntak som var lavere enn det som er anbefalt, men likevel spiste 62,3 % av studentene fisk til middag minst én gang i uken. Videre viste resultatene at fet fisk var mer populært til middag enn mager fisk blant studentene. |
format |
Master Thesis |
author |
Johansen, Trygve |
author_facet |
Johansen, Trygve |
author_sort |
Johansen, Trygve |
title |
Spiser studenter i Nord-Norge nok fisk? En spørreundersøkelse blant studenter ved Universitetet i Tromsø |
title_short |
Spiser studenter i Nord-Norge nok fisk? En spørreundersøkelse blant studenter ved Universitetet i Tromsø |
title_full |
Spiser studenter i Nord-Norge nok fisk? En spørreundersøkelse blant studenter ved Universitetet i Tromsø |
title_fullStr |
Spiser studenter i Nord-Norge nok fisk? En spørreundersøkelse blant studenter ved Universitetet i Tromsø |
title_full_unstemmed |
Spiser studenter i Nord-Norge nok fisk? En spørreundersøkelse blant studenter ved Universitetet i Tromsø |
title_sort |
spiser studenter i nord-norge nok fisk? en spørreundersøkelse blant studenter ved universitetet i tromsø |
publisher |
UiT The Arctic University of Norway |
publishDate |
2018 |
url |
https://hdl.handle.net/10037/21205 |
geographic |
Tromsø |
geographic_facet |
Tromsø |
genre |
Nord-Norge Tromsø Universitetet i Tromsø |
genre_facet |
Nord-Norge Tromsø Universitetet i Tromsø |
op_relation |
https://hdl.handle.net/10037/21205 |
op_rights |
Copyright 2018 The Author(s) |
_version_ |
1766115024744480768 |