Betydningen av statens disposisjoner ved rettskartleggingen i Finnmark - Mikkelsen, Adrian Nystø (UiT Norges arktiske universitet, 2020)
Avhandlingens tema er rettskartleggingen i Finnmark, og undersøker nærmere betydningen av statens disposisjoner ved rettighetserverv i langvarig bruk. Videre undersøkes det om retten til gjenoppretting og restitusjon i internasjonal urfolksrett bidrar til å modifisere betydningen av slike disposisjoner.