Knaplund Nordre Undersøkelser av gårdshaug id. 9254 - Oppvang, Janne; Kjellman, Erik (UiT - Norges arktiske universitet, Norges arktiske universitetsmuseum, 2019)
Den 28.4.2017 ble det sendt inn en byggesøknad som involverte inngrep i gårdshaugen med id. 9254 på Knaplund nordre. Utbygger var Liv Jenny Knaplund, tiltakshaver var Riksantikvaren. Denne ble mottatt av Bodø kommune 02.05.2017 og senere supplert og korrigert. 29.8.2017 gjennomførte Nordland fylkeskommune en befaring med prøvestikking i de berørte områdene.