New Public Management i praksis : en studie av Narvik VAR KF - Kvensjø, Marianne Dobak (Universitetet i Tromsø, 2009)
Oppgaven ser på hvordan New Public Management fungerer i praksis med hensyn til effektivitet og kontroll i kommunesektoren. Oppgaven er et casestudie av Narvik VAR KF og viser hvordan implementering av New Public Management kan fungere i praksis. Oppgaven ser på hvilke effektivitetsgevinser man kan finne i Narvik VAR KF og hvordan Narvik kommune holder seg orientert og sikrer seg kontroll over foretaket.