Internasjonal teineteknologi sett opp mot norske forhold Kan canadisk teineteknologi være et altenativ i det norske torskefiskeriet? - Rindahl, Lasse; Henriksen, Edgar; Larsen, Roger B. (SINTEF, 2011)
Source at http://hdl.handle.net/11250/2478464 Pa tross av at det har vrert jobbet mye med utvikling av teine i Norge har dette redsk.apet ik.ke oppnadd tilstrekkelige fangstrater tit a fa innpass i kommerSielt fiskeri, selv om prinsippet med teinedrift er 0nsket av fiskelinii?linga. Malsetningen med dette prosjek.tet var a vurdere om det finnes teinefiskerier andre steder i verden med en teknologi som vii Vii?re mulig a overf0re til norske forhold. Sid en 1999 har det pa Newfoundland i Canada vrert arbeidet med a utvikle en teine for bruk i torsk.efiskeriet der med utgangspunk.t i det fisk.eriet som foregar i Alask.agulfen etter stillehavstorsk.