Retten til språk og kultur ved plassering av det samiske barn i fosterhjem eller institusjon - Ballari, Berit Johanne Guttorm (Universitetet i Tromsø, 2009)
I barnevernets møte med samiske barn kan det oppstå særlige rettsspørsmål på flere stadier i prosessen.1 Denne avhandling skal omhandle situasjonen til et samisk barn etter at vedtak om å overta omsorgen er truffet av fylkesnemnda, jf. lov 17. juli 1992 nr. 100 om barneverntjenester (barnevernloven) § 4-12.2