Kulturminneplanen i Øksnes kommune. Alt handler om lokal forankring - Bertelsen, Reidar; Hansen, Hilde Johanne; Toften, Halvard Kristian (Fortidsminneforeningen, 2020)
Kulturminneplanen for Øksnes kommune i Nordland ivaretar fleire hensyn: Et sjølstendig handlingsrom for egne prioriteringer, prioriteringer som er forankret i temaer som har preget kommunens fortid gjennom førhistorisk og historisk tid og planen har fleire grep for å forankre kulturminneforvaltning og kulturminnevern i lokalmiljøet. Planen støter også på utfordringer med kulturminner som har status som «uavklart».