Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold. - Pedersen, Alice Marie (Universitetet i Tromsø, 2007)
I senere tid har oppmerksomhet blitt rettet mot fangst av raudåte i de norske havområdene. Det er utviklet egne fangst og prosesseringsteknikker, og bruksområdene for raudåteproduktene kan være mange. Olje utvunnet fra raudåte har et høyt innhold langskjedede n-3 fettsyrer, voksestere og naturlige antioksidanter. Hensikten med oppgaven var å undersøke oljens oksidative stabilitet ved langtidslagring, samt karakterisere innholdet av fettklasser, fettsyrer og karotenoider.