Byggeskikken i middelalderens Nord-Norge : fra bruk av torv, jord, og stein som byggematerialer til trehuset - Mikalsen, Rudi Johan Angell (Universitetet i Tromsø, 2008)
Byggeskikken i Nord-Norge i middelalderen var dominert fram til 1500- og 1600-tallet av jord, torv og stein som byggematerialer. Jeg argumenterer for at trehuset har vært i bruk i Nord-Norge alt i tidlig- og høymiddelalder, men i en begrenset grad. Diskuterer også om de stratigrafiske lagenes tykkelse kan si noe om hvilke byggematerialer som er brukt.