Snøkrabbekonflikten. Er norske domstolers metodiske fremgangsmåte ved løsningen av rettspørsmål knyttet til snøkrabbekonflikten i overenstemmelse med folkerettslig metode? - Agaze, Mathias Brattli (UiT Norges arktiske universitet, 2018)
Avhandlingens tema er den rettslige konflikten om hvem som rett til å drive fangst etter snøkrabbe i Barentshavet. Denne konflikten belyses i et metodisk perspektiv. Målet med avhandlingen er å avklare om norske domstolers metodiske fremgangsmåte ved løsning av rettsspørsmål knyttet til snøkrabbekonflikten er i overenstemmelse med folkerettslig metode.