Kokegropsfelt i Mørkvedbukta, Bodø k. Arkeologiske undersøkelser av tre kokegropfelt i Mørkvedbukta sommer 2017 - Oppvang, Janne; Kjellman, Erik; Niemi, Anja Roth (Tromsø museum - Universitetsmuseet, UiT Norges Arktiske Universitet, 2019)
Norges arktiske universitetsmuseum undersøkte i 2017 tre lokaliteter med kokegroper og avfallsgroper i Mørkvedbukta i Bodø kommune. Kokegropene dateres til førromersk jernalder og settes i sammenheng med både stolpehull (mulig langhus) og andre kokegroper i nærområdet.