Recruit & Retain - Making it Work. Den norske case-studien - Abelsen, Birgit; Brandstorp, Helen (UiT Norges arktiske universitet, 2019)
Also available at https://www.nsdm.no/wp-content/uploads/2019/01/NSDM-rapport-Recruit-Retain-Making-it-Work-Den-norske-case-studien.pdf. Denne rapporten er skrevet som del av sluttrapporteringen av prosjektet Recruit & Retain – Making it Work. Prosjektet er støttet av EU-programmet The Northern Perifery and Arctic Program (http://www.interreg-npa.eu) og har gått over tre år fra februar 2016 til januar 2019. Hovedmålsettingen med prosjektet har vært å finne fram til modeller for å arbeide systematisk med rekruttering og stabilisering av nøkkelpersonell til velferdstjenester i distrikt. Det enkelte land har gjennomført sine egne delprosjekt. NSDM har i sitt delprosjekt jobbet med Meløy, Odda og Årdal, tre kommuner som over tid har hatt store rekrutterings- og stabiliseringsutfordringer i sin fastlegetjeneste, med mål om å bedre situasjonen. De øvrige partnerne i prosjektet har gjennomført liknende delprosjekt i sine land. Denne rapporten er skrevet med utgangspunkt i NSDMs perspektiv på prosjektet og gjennomføringen av det. Den norske case-studien i EU-prosjektet Recruit & Retain – Making it Work har hatt mål om å bidra til: 1) å forbedre rekruttering og stabilitet av fastleger i tre case-kommuner, 2) identifisere vellykkede strategier for rekruttering og stabilisering og 3) formidle disse strategiene til andre liknende kommuner.