Hvordan møte utfordringer for fastlegetjenesten i distriktene? - Gaski, Margrete; Abelsen, Birgit (Utposten, 2018)
Source at https://www.utposten.no/i/2018/5/utposten-5-2018-a-648 . En god fastlegetjeneste er viktig, ikke minst der det er lang avstand til sykehus. I Nord-Norge er avstandene store, og gjennomsnittlig reisetid fra de 87 kommunesentra i Nord-Norge til nærmeste sykehus er 2 timer og 6 minutter. I denne artikkelen beskriver vi fastlegetjenesten i Nord-Norge samtidig som vi fokuserer på sentrale utfordringer som gjelder rekruttering av fastleger, det å få fastleger til å bli, gjennomføre nødvendig spesialisering uansett hvor de er lokalisert, helheten i fastlegens arbeid og forventninger til en fastlegejobb. Artikkelen er basert på en studie av utviklingstrekk i fastlegetjenesten i Nord-Norge, dokumentert i en rapport fra Nasjonalt senter for distriktsmedisin.